Vprašaj Iris: Tast mi nagaja, partner pa vse ignorira

Oglej si galerijo
1 Fotografije
vprasaj-iris-tast
Vprašaj Iris: Tast mi nagaja, partner pa vse ignorira
vprasaj-iris-tast

Pozdravljeni!

Tast mi na vse možne načine nagaja, partner pa vse ignorira.
Kaj je za storiti? Pogovoriti se ne da.
Marta

Draga Marta!

Svojo težavo ste opisali zelo na kratko, zato si težko ustvarim sliko o vaši situaciji. Ali vsi trije živite pod eno streho oziroma veliko časa preživite skupaj? Ali tast nagaja tudi vašemu partnerju, ima nad njim neke vrste oblast?

To, da se ne da pogovoriti, žal ni niti najmanj spodbudno. Zato se poskusite sami zoperstaviti tastu. Povejte mu, da tako ne gre več, da ne boste več trpeli njegovega nagajanja in da če ne neha, ne boste več preživljali časa z njim. Bodite kratki in jedrnati, ne razglabljajte z njim v nedogled, kdo ima prav in zakaj je tako, kot je. Ne trudite se pojasniti svojega stališča, ker vas tast ne bo poslušal in vas bo poskušal prepričati v svoj prav.

Morda vam bo uspelo in se bo tast unesel, a še vedno obstaja verjetnost, da se ne bo spremenilo nič. V tem primeru držite besedo in prenehajte hoditi na obiske k tastu, če pa se on napove k vam, poskrbite, da boste ravno takrat imeli nek “nujen opravek” in vas ne bo doma. Če se tastu ne morete izogniti (npr. razna družinska slavja) in se spet spravi na vas, ga ignorirajte. Pravite, da vaš partner vse ignorira, zgledujte se torej malo po njemu in se pretvarjajte, da tast ne obstaja. Ne nasedajte na njegove provokacije!

Ne vem, ali je morda tudi vaš partner tastova žrtev ali pa vse skupaj mirno gleda in s svojim ignoriranjem podpira očetovo grdo obnašanje. Če ste sicer zadovoljni z vajinim odnosom, delajte na tem, da iz vajinega življenja čim bolj izločite tasta, kot sem vam svetovala v prejšnjih odstavkih. Če pa se vam zdi, da vas tudi partner nikoli ne upošteva in bi se lahko pri očetu postavil za vas, vendar je prevelika reva, pa vam ne preostane drugo, kot da spakirate kovčke in odidete. V življenju si res zaslužite boljše kot to. Srečno!

Iris

Iris bralkam in bralcem enaA Lifestyle vsak četrtek svetuje glede najrazličnejših življenjskih težav in težavic. Vprašanje za Iris lahko pošljete povsem anonimno preko obrazca na tej strani.