Vprašaj Iris: Sodelavka se obnaša kot moja nadrejena

Oglej si galerijo
1 Fotografije
sodelavka-nadrejena
Vprašaj Iris: Sodelavka se obnaša kot moja nadrejena
sodelavka-nadrejena

Živjo Iris,

delam kot oblikovalka in se z vsemi sodelavci dobro razumem ter super sodelujem, razen z menedžerko marketinga. Četudi je v podjetje prišla kasneje kot jaz, se obnaša kot moja nadrejena. Ne daje jasnih navodil, pričakuje, da njene naloge opravljam jaz, nikoli ni zadovoljna z mojim delom (čeprav vem, da je bilo zelo dobro opravljeno) ker pravzaprav ne ve kaj hoče. Gradivo od mene pričakuje ob nemogočih urah, ko pa jo vljudno vprašam za navodila, ne odgovarja. Lastnikov podjetja / direktorjev te stvari ne zanimajo, zato se nanje ne morem na noben način obrniti. Kako naj jo postavim na svoje mesto?

Marina

Draga Marina!

Znašla si se v res nezavidljivi situaciji. Prijatelje si lahko izbiramo, sodelavcev žal ne. Težave s sodelavci najbolj učinkovito razrešujejo nadrejeni, ki imajo posluh za ljudi in izkušnje s konflikti na delovnem mestu. Ker praviš, da v vašem podjetju to ni mogoče, ti preostane le, da se s težavno sodelavko spopadeš sama.

Prišlo je že tako daleč, da sodelavka od tebe pričakuje ne samo par nadur tu in tam, ampak ima do tebe tiranski odnos – zahteva, da vse narediš po njeno, in je prepričana, da ji znaš brati misli. S tem, da ti ne da navodil, se tudi elegantno izogne prevzemanju odgovornosti, ko gre kaj narobe. Takšnih sodelavcev ne mara nihče in ker nismo jasnovidni, jim tudi nihče ne more ugoditi.

Sklepam, da ti je zelo težko postavljati mejo drugim ljudem, ko od tebe zahtevajo preveč. Drugih ne moremo spremeniti, lahko pa spremenimo sebe in v najboljšem primeru nato od drugih dobimo odziv, ki je bolj po naši meri. Taktike, ki si jih v odnosu s težavno sodelavko uporabljala do sedaj, očitno ne delujejo, zato je čas, da obrneš ploščo. Ta korak v vsakem zbuja strah in to je normalno. Vendar tako ne gre več naprej, saj si tudi ti zaslužiš, da si v službi zadovoljna ter da imaš prosti čas samo zase.

Pišeš, da težavna sodelavka formalno ni tvoja nadrejena in da je v podjetju manj časa kot ti. Vendar tvoje besede dajejo vtis, kot da si jo že dolgo nazaj sprejela za šefico. Ona to zelo dobro občuti in to ji daje zeleno luč, da te še bolj izkorišča. Zato najprej poskrbi, da v komunikaciji z njo ne boš več dajala podrejenega vtisa. Ozavesti, da sta na istem nivoju v podjetju, enakopravni, in da s tabo ne more ravnati kot s smetjo. Nekateri ljudje se pač izjemno radi obnašajo kot šefi, četudi njihove sposobnosti niso dorasle pravemu vodstvu.

Ko bo od tebe naslednjič zahtevala, da opraviš njeno delo, ji odgovori, da to žal ne bo mogoče. Ne razlagaj, zakaj, ker bo to razumela kot izziv, da te prepriča v nasprotno, in se bo začela pogajati s tabo. V tej bitki lahko samo izgubiš, ker ima ona veliko več izkušenj z manipulacijo. Ne odgovarjaj na njena sporočila izven delovnega časa. Ne loti se projekta, dokler se ne odloči, kaj hoče. Povej ji, da si zasuta z delom in ker ne veš točno, kako naprej pri njenem projektu, boš do njenih navodil delala druge stvari.

Najverjetneje bo njena reakcija na tvoj upor močno nasprotovanje, zamera in jeza. Vendar se ne ustraši. Obe dobro vesta, da nima osnove za takšne zahteve, zato bodi vztrajna. Sčasoma bo dojela, da se do tebe ne more več tako obnašati. Tudi ko se spremeni njen odnos do tebe, ne postani do nje ustrežljiva in preveč prijazna, ker bo to razumela kot znak šibkosti in hitro bo vse spet po starem.

Omenila si, da se z ostalimi v podjetju dobro razumeš, in če ti že ne morejo pomagati šefi, ti morda lahko oni. Zagotovo so tudi tvoji sodelavci že opazili, da je sodelavka težavna in izkorišča tudi njih. Povprašaj jih, kakšne so njihove izkušnje z njo in kaj so naredili, da so zaustavili njene nenehne zahteve. Srečno!

Iris

Iris bralkam in bralcem enaA Lifestyle vsak četrtek svetuje glede najrazličnejših življenjskih težav in težavic. Vprašanje za Iris lahko pošljete povsem anonimno preko obrazca na tej strani.