Vprašaj Iris: Moja punca posluša srbske narodnjake

Oglej si galerijo
1 Fotografije
narodnjaki
Vprašaj Iris: Moja punca posluša srbske narodnjake
narodnjaki

Moja punca dela doktorat, ne govori hrvaško ali srbsko, doma poslušava klasiko. Ampak ona ves čas hodi žurat v klube s srbskimi narodnjaki. Moram jo voziti v Celje in druge kraje, ker se samo ob taki “glasbi” sprosti. Ali je kaj narobe z njo?
David

Dragi David!

Razen tega, da je tvoja punca pod stresom, ni nič narobe. Ali sploh veš, kako zahtevno je delati doktorat? Zdaj piše disertacijo, ki je nihče ne bo prebral, potem jo čaka slaba plača, negotova delovna razmerja … Naj ima vsaj malo veselja v življenju!

No, šalo na stran, iz navednic pri “glasbi” sklepam, da tebi srbski narodnjaki niso niti najmanj všeč in meniš, da so pod nivojem tvoje punce. Lepo, da jo voziš po Sloveniji, četudi se ji na teh žurih očitno ne pridružiš. Če je tebi to odveč, če v teh krajih npr. nimaš nobenega kolega, s katerim bi šel na pivo ali koncert, naj se organizira tako, da bo na žure hodila v družbi, ki je tudi namenjena tja.

Ves čas poslušamo, da v življenju nič ni črno-belo, in enako velja za nas. V vsakem izmed nas obstajajo na videz nezdružljive lastnosti, kot je istočasna ljubezen do klasične in narodne glasbe. Prepričana sem, da tudi v sebi lahko najdeš marsikatero nasprotje. To, da se ima tvoja punca fino na narodnjakih, ne pomeni, da imata njena izobrazba in razgledanost manjšo težo (ali pa, da s tabo doma kaj manj rada posluša klasiko!). Prav nasprotno: v glasbi in žuru uživa brez predsodkov in strahu, kaj bodo rekli drugi. Oboje nam velikokrat prepreči storiti tisto, po čemer v resnici hrepenimo.

Lahko si srečen, ker tvoja punca deluje neobremenjena sama s seboj in drugimi, je pametna in delovna, zna dobro zažurati in se na zdrav način spopada s stresom. Če bi bili vsi takšni, bi bil svet veliko lepši!

Iris

Iris bralkam in bralcem enaA Lifestyle vsak četrtek svetuje glede najrazličnejših življenjskih težav in težavic. Vprašanje za Iris lahko pošljete povsem anonimno preko obrazca na tej strani.