10 najlepših plaž na svetu

Vsako leto ista zgodba! Pomladno prebujanje narave povzroči, da tvoji apetiti po potovanjih narastejo. Tako se ne zadovoljiš s tem, da lahko uživaš ob zvončkih, regratu in toplih sončnih žarkih, ampak si z mislimi že na peščeni plaži, kjer se prepuščaš brezdelju in pomirjajočemu pljuskanju valov.

Se prepoznaš? Potem si gotovo že začela razmišljati, v katerem obmorskem kraju bi bilo najbolje preživeti letošnji poletni dopust. Če ne spadaš med tiste, ki se vsako leto zadovoljijo z isto lokacijo, ampak jih zanima odkrivanje novih, eksotičnih plaž, si na pravem mestu. Med fotografijami najlepših plaž na svetu je zagotovo najmanj ena, ki se zdi, kot da je bila ustvarjena posebej zate!

1. Portoriko

plaze-6

Peneče se morje, ki želi prestopiti svoje meje, deluje, kot da vabi vse morske deklice, da se mi pridružijo in odkrijejo še neznane globine …

2. Bahami

plaze-1

“Roza plaža” je dobila ime po magični barvi, v katero se vsak večer ob sončnem zahodu obarva pesek.

3. Kuba

plaze-2

Kubanska plaža v Varaderu se zdi tako popolna, kot bi šlo za umetniško risbo. A brez skrbi, plaža je še kako resnična. Beli pesek, nebeško modro morje in sinje nebo s puhastimi belimi oblački poskrbijo za sanjski dopust.

4. Grenada

plaze-3

Grenada je majhna otoška državica sredi Karibskega morja. A kljub majhnosti ji ne primanjkuje prekrasnih plaž. Še posebej izstopa plaža Grand Anse, ki jo obdajajo bujne palme, kot se za sanjsko plažo tudi spodobi.

5. Sveti Krištof in Nevis

plaze-4

Odkrivanje najlepših plaž na svetu je tudi idealna priložnost, da osvežiš svoje znanje zemljepisa. Se ne spomniš, da bi kdaj slišala za državo Sveti Krištof in Nevis? Ko enkrat obiščeš njene plaže, boš na to ime težko pozabila!

6. Bermudi

plaze-5

Če te mikajo predvsem neobljudeni kotički, kjer lahko najdeš svoj mir, je bermudska plaža z zgornje fotografije idealna izbira zate. Koralni grebeni pa so še dodatni bonus!

7. Britanski Deviški otoki

plaze-7

Ljubiteljice potapljanja in aktivnega preživljanja dopusta bo zagotovo navdušila najbolj priljubljena plaža na Deviških otokih. Ta je namreč znana po športnih aktivnostih.

8. Sveta Lucija

plaze-8

Dve vulkanski vzpetini  predstavljata skoraj filmsko kuliso za plažo, ki jo najdeš v Sveti Luciji, še eni državi sredi Karibskega otočja. Zdaj ti je verjetno že jasno, v kateri konec sveta se bo treba odpraviti, če si želiš razvajanja na plažah, ki izstopajo iz povprečja.

9. Dominikanska republika

plaze-9

Še ena izmed plaž, ki bi bi lahko v slovarju zamenjala razlago pri besedi popolnost. Narava je ponovno dokazala, da je resnično spretna slikarka.

10. Mehika

plaze-10

Ostanki majevskih naselbin v starodavnem mehiškem mestu Tulum so poleg dih jemljoče plaže dober razlog, da začneš brskati za poceni leti do Južne Amerike!

(fotografije: telegraph.co.uk)
Karmen

Ljubiteljica dolgih knjig in še daljše kave. Ne brani se niti dolgega spanca. Z eno nogo že trdno zasidrana v odraslem svetu, a še vedno v iskanju čudežnih kroglic pregelk. Upa, da bodo, če jih odkrije, primerne tudi za vegane. Ko jo branje utrudi, napoči čas za pisanje. Verjame v moč jezika. Med njena najljubša potovanja tako spadajo tista, ki so se odvila "zgolj" v domišljiji.