Najboljši obarvani balzami za pomladne poljube!

Balzami za ustnice so obvezna oprema ne glede na letni čas. Lahko so sestavinsko čisto enostavni in naravni, lahko gre za kompleks različnih sestavin, ki nudijo odlično hranilno nego še tako zahtevnim ustnicam.

Včasih pa bi si želeli, da bi bili ti balzami hkrati tudi malce obarvani in služili še hkrati kot nežen glos ali šminka. Obarvani balzami so odlična zamenjava za klasične kozmetične izdelke, kot so šminke, glosi, tekoče šminke, sploh če iščete bolj nežen vsakdanji izgled in hkrati odlično nego. Pogosto se zgodi, da balzam na prvi pogled deluje obarvan, potem pa se ga na ustnicah sploh ne vidi in nima dovolj pigmentacije. Lahko pa je tudi obratno – ponuja dovolj barve, vendar je tekstura na račun boljše pigmentacije enostavno presuha in ne ponuja zadostne vlažilne nege. Kateri so najboljši obarvani balzami, ki ponujajo oboje – pravo mero barve ter odlično nego?

(foto:sephora.com)

Za ljubiteljice nežnih naravnih bež in rjavkastih odtenkov bo odličen Clinique Sweet Pots Sugar Scrub& lip balm v odtenku Black Honey. Z ene strani ponuja sladkorni piling, ki bo vaše ustnice očistil odmrle kože ter pomagal pripraviti mehke ustnice za drugi del – obarvani balzam. Nanašanje je možno s prsti, če pa vam to ni najbolj higienično, s sabo vzemite tudi čopič za ustnice.

(foto:makeup4all.com)

Med boljšimi po pigmentaciji in negovalnem učinku je Benefit Cosmetics Cha-Cha-Balm. Ponuja več različnih odtenkov, super pomladno poleten bo rahlo oranžen v barvi manga! Pigmentacija je bolj lahkotna, zaključek pa rahlo sijoč. Priročen je za na pot, ko si mimogrede nanesete balzam, ne da bi za to potrebovali čopič ter ogledalo.

(foto:musingsofamuse.com)

Med naravno kozmetiko so najbolj znani balzami znamke Burt’s Bees. So zelo negovalni, ponujajo pa tudi kolekcijo obarvanih balzamov. Primeren bo za tiste, ki imate zelo suhe ustnice. Za bolj intenziven odtenek enostavno nanesete več tankih plasti. Žal ne gre za obstojno barvo, saj je tukaj bolj v ospredju negovalni učinek izdelka.

(foto:makeupmonster.ie)

V slovenskem prostoru morda malce manj znani, pa vseeno mednarodno priznani in odlični naravni balzami pripadajo znamki Korres. Ponujajo jih tako v lončku kot v stiku, če ne želite nanašati balzama s prsti, odtenki pa so med rožnatimi in rdečimi. Gre za precej podoben izdelek kot pri Burt’s Bees, vendar malce manj mastno teksturo.

(foto:pursuitofstyleblog.wordpress.com)

Na ravno pravi meji med balzami in šminko so Revlon Lip Butter obarvani balzami oziroma gre tu za bolj lahkotne šminke. Ne gre za klasičen balzam z nekaj pigmenta ampak za veliko bolj pigmentirane formule, ki pa so hkrati tudi vlažilne. Izbor odtenkov je pester, od naravnih bež pa vse do močnih rdečih. Zabavni pomladni odtenki so definitivno Sorbet, Pink Lemonade, Juicy Papaya. Že imena kličejo po toplem vremenu in sočnih ustnicah! Šminke so bolj primerne za tiste, ki nimate zelo suhih in težavnih ustnic.

Polona

Blogerka, ki v prostem času uživa v pisanju in testiranju lepotnih novosti. Ljubiteljica dobre glasbe, koncertov ter odličnih knjig. Vedno v družbi dobre skodelice čaja ali kave!