Drznite si nositi barve!

Oglej si galerijo
1 Fotografije
makeup-barve
Drznite si nositi barve!
makeup-barve

Poletna sezona je pred vrati! Optimističen, barvit in igriv makeup je obvezna oprema sezone, ne glede na to, ali izberete živo senčilo, rdečilo ali šminko. Nošenje močnih barv ni za vsakogar in tudi od ekspertov zahteva kar nekaj strategije, pa vseeno je vredno poskusiti. Nagrajeni boste z lahkotnim, pomlajenim videzom z zelo malo truda.

Skrivnost izrazitih barv je v tem, da se morate odločiti, kaj boste poudarili. Izberete lahko en del obraza (veke, lica, ustnice) in ga poudarite s svetlo in močno barvo, preostali del pa ostane preprosta in lepa koža!

(foto:potpourriofwhatever.com)

Kako to sezono poudariti oči?

Poletna senčila običajno zajemajo svetle odtenke, mnogi pa se izgobajo modri. Letos bo ravno modro senčilo tisto, ki bo oči poudarilo in jih naredilo svetlejše in večje! Modra barva poudari belino vaših oči in zmanjša vidno rdečico. Zeleni odtenki lahko poudarijo rdečico, v kombinaciji z zlato pa postanejo bolj nosljivi. Nanos živih odtenkov naj bo omejen na celotno veko in sega vse do pregiba. Tako bo deloval naravno in v meji očesa. Videz bo deloval enostaven, a premišljen.

(foto:beautycrew.com.au)
Selena Gomez (foto:elleuk.com)

Poudarjanje ustnic je najbolj enostavno. Vsak lahko nanese močno in živo šminko, vendar morate paziti, da so vaše ustnice v dobrem stanju – brez ostankov odmrle kože ter lepo navlažene. Pri močnih odtenkih pazite, da bo pripravljena tudi koža okoli ustnic. Za bolj enoten ten si lahko pomagate z nanosom tanke plasti korektorja, ki bo skupaj s črtalom za ustnice tudi pomagal preprečiti prelivanje izdelka čez robove ustnic.

Črtalo nanesite ob robove ustnic, nato pa jih prekrijte z želenim odtenkom. Lahko tudi nanesete črtalo preko celih ustnic ter nato šminko, če želite bolj intenziven odtenek. Tudi v poletnih mesecih lahko posežete po mat odtenkih, ki bodo tudi bolj obstojni.

(foto:glamour.com)
(foto:pinterest.com)

Lica lahko to sezono končno poudarite z malce bolj intenzivnim rdečilom. Če ste kdaj kupile kak odtenek, ki vam je načeloma pretemen ali pa tako zelo pigmentiran, da se ga bojite nositi za vsak dan – to sezono ga prinesite na plan! Odtenki, ki bodo prevladovali to poletje, so oranžna, barva fuksije ter odtenki rdeče. Nežni odtenki breskve ter roza lahko počakajo na jesen.

Če imate temnejši ten kože ali pa poleti bolj potemnite, lahko izberete bolj močan rdeč odtenek. Za svetlopolte bo prav prišla oranžno rdeča ali vroča roza. Rdečilo nanesite z velikim puhastim čopičem visoko na ličnice. S tem boste ustvarile videz spočitega obraza, ki deluje sproščen. Poigrate se lahko tudi z enim odtenkom in ga nanesete na veke, na nohte in na lica.

(foto:cosmopolitan.com)
(foto:elle.com)
(foto:cosmopolitan.com)
Polona

Blogerka, ki v prostem času uživa v pisanju in testiranju lepotnih novosti. Ljubiteljica dobre glasbe, koncertov ter odličnih knjig. Vedno v družbi dobre skodelice čaja ali kave!