Torte iz želeja: osupljiv ognjemet barv in vzorcev

Pred časom smo že pisali o torti, oblikovani kot dežna kapljica, ki je navdušila splet. Žele torta, katere glavna sestavina je agar agar, je tako posebna zato, ker je povsem brez barve in okusa, zato pride do izraza njena nežna tekstura.

Vendar pa mnogim brezbarvni svet ni bil najbolj pri srcu. Tako se je rodila posebna umetnost, ki sicer izvira iz brezbarvnih žele sladic, vendar jih nadgradi s pisano paleto barv in vzorcev.

(foto: pintrest.com)
(foto: pinterest.com)

Barve so vbrizgane v osnovo iz želeja, znotraj katere se razlijejo, prelijejo in spojijo v čudovit, običajno cvetlični vzorec, ob katerem marsikomu uide občudujoč vzdih.

Vsi smo lahko umetniki

Vsakdo ima v sebi poseben talent, ki ga morda še ni odkril. Kdo pravi, da ne moremo narediti umetnosti tudi znotraj nečesa, kar se sicer ne dojema kot polje umetniškega ustvarjanja?

jello-4
(foto: thestar.com.)

Umetnine iz želeja so zagotovo nekaj, česar ne bi zmogel ustvariti vsak. Za to je namreč potrebne ogromno potrpežljivosti, včasih pa celo več let iskanja pravega odmerka barv.

Tako preveč kot premalo vbrizganih barv lahko namreč uniči popolnost končnega izdelka. Seveda pa je za delo potrebna tudi mirna roka, ki je včasih že na meji kirurške natančnosti.

(foto: weddingbee.com)
(foto: weddingbee.com)

Da, prav imaš, torte in druge umetnije iz želeja res ne morejo rešiti življenja, a morda – podobno kot “prava” umetnost – ga lahko vsaj za hip osmislijo. Prepustiti se užitku ob čisti lepoti, brez razmišljanja o čemer koli drugem, je ena najlepših izkušenj, ki jo lahko doživiš.

Le nekatere fotografije in posnetki postali viralni

jello-6
(foto: pinterest.com)

Zaradi priljubljenosti umetnin iz želeja se je njihovega ustvarjanja lotilo kar precej ljudi. A le redki so “preživeli”. Preživeti seveda v tem kontekstu pomeni izstopiti iz množice aka dobiti več všečkov od večine. Splet je tako podal svojo sodbo in razločil resnične mojstre od vajencev. Kateri umetnini pa bi dala ti svoj glas?

(foto: amazon.com)
(foto: amazon.com)
Karmen

Ljubiteljica dolgih knjig in še daljše kave. Ne brani se niti dolgega spanca. Z eno nogo že trdno zasidrana v odraslem svetu, a še vedno v iskanju čudežnih kroglic pregelk. Upa, da bodo, če jih odkrije, primerne tudi za vegane. Ko jo branje utrudi, napoči čas za pisanje. Verjame v moč jezika. Med njena najljubša potovanja tako spadajo tista, ki so se odvila "zgolj" v domišljiji.