3 izvirne različice limonade: popolna osvežitev za vroče poletne dni

Redkokatera pijača je lahko tako osvežilna kot limonada. Ker poletje počasi že trka na vrata, smo za vas poiskali tri zanimive recepte za limonado v malce drugačni preobleki. Osnova je še vedno klasična limonada, kot jo verjetno poznate še iz otroštva, dodatki pa poskrbijo za še več svežine in za poseben okus. Z eno izmed teh limonad boste zagotovo povsem očarali tudi goste poletnih piknikov na vrtu!

1. Jagodna limonada

(foto: damndelicious.net)
(foto: damndelicious.net)

Sestavine:
8 večjih jagod,
100 gramov sladkorja,
1,5 litra vode,
200 mililitrov limoninega soka.

Postopek priprave:
Jagodam najprej odstranite peclje. Nato jim dodajte 2 žlici sladkorja in 2 žlici vode. Zmešajte v mešalniku, da dobite gost sok. Temu soku na koncu primešajte še preostanek sladkorja ter prilijte vodo in limonin sok. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Preden postrežete, limonado ohladite. Jagodno limonado lahko postrežete s kockami ledu in okrašeno z rezinami jagod.

2. Limonada z ingverjem in jabolčnim sokom

(foto: finedininglovers.com)
(foto: finedininglovers.com)

Sestavine:
2 zeleni jabolki,
1 liter jabolčnega soka,
košček svežega ingverja (približno 1 cm),
100 mililitrov limoninega soka,
50 gramov sladkorja.

Postopek priprave:
Olupite jabolki in ju narežite na manjše koščke, prav tako pa olupite tudi ingver. Vse sestavine stresite v mešalnik. Po potrebi lahko mešanico na koncu precedite skozi kuhinjsko gazo. Ohladite in postrezite z rezinami jabolk.

3. Gazirana limonada z granatnimi jabolki in timijanom

(foto: finedininglovers.com)
(foto: finedininglovers.com)

Tisti, ki radi preizkušate malce bolj eksotične kombinacije, boste navdušeni nad to različico osvežilne limonade. Morda se zdi na prvi pogled kombinacija sestavin nekoliko nenavadna, a ko boste limonado enkrat poskusili, boste v hipu zasvojeni!

Sestavine:
150 gramov sladkorja,
timijan,
sok 4 limon,
2 granatni jabolki,
1,5 litra gazirane vode,
150 mililitrov navadne vode.

Postopek priprave:
V kozici zmešajte sladkor, timijanove vejice in 150 mililitrov navadne vode. Segrevajte pri nizki temperaturi. Ko se sladkor raztopi, kuhajte še minuto, nato pa počakajte, da se mešanica ohladi. Vmes ožemite limone. Združite limonin sok z ohlajenim sirupom. Pretlačite semena granatnega jabolka in odlijte sok, ki ga nato razdelite v 4 kozarce. V vsak kozarec dodajte še mešanico timijanovega sirupa in limoninega soka ter na koncu še gazirano vodo. Postrezite z ledenimi kockami ter okrašeno z rezinami limone in timijanovimi vejicami.

Karmen

Ljubiteljica dolgih knjig in še daljše kave. Ne brani se niti dolgega spanca. Z eno nogo že trdno zasidrana v odraslem svetu, a še vedno v iskanju čudežnih kroglic pregelk. Upa, da bodo, če jih odkrije, primerne tudi za vegane. Ko jo branje utrudi, napoči čas za pisanje. Verjame v moč jezika. Med njena najljubša potovanja tako spadajo tista, ki so se odvila "zgolj" v domišljiji.