Pravljične hišice sredi gozda

Verjetno vsaj občasno pomislite, kako čudovito bi bilo enostavno pobegniti od vsakodnevnega stresa, nekam povsem na samo, v zavetje narave. Gozd je pravljično okolje, ki nam že od nekdaj nudi uteho s svojo pomirjajočo spokojnostjo.

Veliko ljudi se tako v trenutkih, ko so utrujeni od urbanega vrveža, zateče prav v gozd, nekateri  pa si tam postavijo celo pravi dom. Takšne gozdne hišice so pogosto videti, kot bi pobegnile iz pravljice, polne gozdnih škratov, vil in tistih drobnih čudežev, ki osmišljajo življenje …

Če si sami pobega trenutno ne morete privoščiti, imamo za vas najboljši možni nadomestek. Oči si lahko spočijete na prečudovitih hišicah, postavljenih sredi gozda, in si vsaj za nekaj trenutkov predstavljate, da so v resnici vaše!

gozdni-dom-1

Lastna hišica na drevesu je nekaj, o čemer je v otroštvu verjetno sanjala večina, vendar so imeli le redki to srečo, da so se jim sanje tudi uresničile. Nekateri tako poskušajo kot odrasli nadoknaditi zamujeno. Zgoraj lahko občudujete kombinacijo klasične in drevesne hiške, ki se čudovito spoji z razbohoteno naravo.
gozdni-dom-3

Na prvi pogled precej skromna lesena hiška daje slutiti, da bi se lahko človek ob opazovanju sončnega zahoda na verandi dokopal do samega bistva življenja …

gozdni-dom-4

Morda oznaka “pravljični” ni primerna za vse gozdne domove, a ta si jo nedvomno zasluži! Ob pogledu na to prekrasno hišico na drevesu se zdi skoraj nemogoče, da bi lahko obstajala še kje drugje kot le v fantaziji, a je seveda še kako resnična!

gozdni-dom-5

Ritmično žuborenje vode, ki ga spremlja uglašeno ptičje petje. Recept za idilično jutro za vse tiste, ki znate prisluhniti pogosto preslišani govorici narave.

gozdni-dom-6

Hišica, ki jo lahko občudujete na zgornji fotografiji, je eden najboljših dokazov za to, kako posrečena je lahko kombinacija modernega in rustikalnega arhitekturnega sloga. Minimalistična gozdna koča, posuta s ščepcem domišljene elegance, za katero poskrbijo predvsem steklene površine, je čudovito dopolnjena z leseno gugalnico. Pravi mali raj na Zemlji!
gozdni-dom-8

Ste si že kdaj rekli, da boste danes končno preizkusili meditacijo in preverili, ali res drži tisto, kar se govori o njej, a ves dan niste mogli najti niti nekaj minut miru? Zdi se, da je imel tudi nekdo drug podobne težave. Rezultat je sanjska hišica, deloma zgrajena na vodi, ki bi lahko pripadala tudi kakšnemu budističnemu mojstru.

Cabin in woods

Preprosta hišica, ki čudovito uteleša tisto, kar pravzaprav iščemo v gozdu: preprostost in umirjenost, ki razgalita vso navlako v naših življenjih in nam pomagata, da se ponovno spomnimo, kaj je tisto, kar resnično šteje. In da za hip obudimo otroka v sebi in pustimo domišljiji prosto pot … Kdo ve, morda pa se pravljice vendarle lahko uresničijo!

(foto: goodhousekeeping.com)

Karmen

Ljubiteljica dolgih knjig in še daljše kave. Ne brani se niti dolgega spanca. Z eno nogo že trdno zasidrana v odraslem svetu, a še vedno v iskanju čudežnih kroglic pregelk. Upa, da bodo, če jih odkrije, primerne tudi za vegane. Ko jo branje utrudi, napoči čas za pisanje. Verjame v moč jezika. Med njena najljubša potovanja tako spadajo tista, ki so se odvila "zgolj" v domišljiji.