Neverjetna zgodba ženske, ki je zgradila hišo s pomočjo YouTuba!

YouTube je eden tistih virtualnih prostorov, kjer zlahka zapraviš več ur, ne da bi na koncu sploh vedela, kaj si v tem času počela. Čeprav je za večino YouTube nekaj, kamor pobegnemo pred nagrmadenimi obveznosti, pa je lahko še marsikaj drugega. Tam lahko namreč najdeš tudi zelo koristne informacije.

Zgodba Care Brookins je zagotovo eden najboljših primerov tega. Uspelo ji je namreč tisto, kar se zdi skoraj neverjetno. Brez predhodnega znanja je zgolj s pomočjo posnetkov na YouTubu postavila hišo zase in za svojo družino!

(foto: miamiherald.com)
(foto: miamiherald.com)

Iz malega zraste veliko …

Tako kot večina zgodb s srečnim koncem se tudi zgodba Care Brookins in njene družine ni začela najlepše. Povod za to, da je sploh začela razmišljati o gradnji hiše, je bilo družinsko nasilje, ki mu je bila izpostavljena skupaj s svojimi štirimi otroki. Ker ni imela dovolj denarja za nakup nepremičnine, ki bi ji omogočila samostojno življenje, je potrebovala drugačen načrt.

cara-brookins-2
(foto: boredpanda.com)

Rešitev je našla na YouTubu, natančneje v posnetkih, kjer je bil predstavljen postopek gradnje hiše iz nič. Tako je vzela manjše posojilo, kupila kos zemlje in material ter začela. Pri delu so ji poleg napotkov, ki jih je dobila na YouTubu, pomagali tudi njeni otroci, ki so se prelevili v prave gradbene mojstre. Rezultat? Čudovita dvonadstropna hiša s kar petimi spalnicami!

Nikoli ni prepozno, da začnemo graditi na novo

cara-brookins-3
(foto: people.com)

Čeprav je bilo delo zelo naporno in čeprav med samim procesom Cara Brookins in njeni otroci niso bili ponosni na svoj projekt, ki so ga poskušali celo skrivati, je zdaj vse drugače.

Brookins opozarja, da žrtve družinskega nasilja pogosto občutijo neupravičen sram, zaradi česar se težko izpostavijo. V svoji knjigi Rise (Vzpon) tako odkrito spregovori tudi o vzrokih, zaradi katerih se je sploh lotila gradnje hiše.

(foto: scribol.com)
(foto: scribol.com)

Opisuje čustvene stiske, s katerimi se je soočala njena družina, in kako jim je nato s skupnimi močmi uspelo ustvariti nekaj čudovitega na pogorišču temnih plati življenja.

cara-brookins-4
(foto: scribol.com)

Hiša, ki so jo postavili, tako ni le hiša, ampak simbol tega, da je vse mogoče. Tega, da ima vsakdo izmed nas vsak dan priložnost, da zgradi nekaj novega!

Karmen

Ljubiteljica dolgih knjig in še daljše kave. Ne brani se niti dolgega spanca. Z eno nogo že trdno zasidrana v odraslem svetu, a še vedno v iskanju čudežnih kroglic pregelk. Upa, da bodo, če jih odkrije, primerne tudi za vegane. Ko jo branje utrudi, napoči čas za pisanje. Verjame v moč jezika. Med njena najljubša potovanja tako spadajo tista, ki so se odvila "zgolj" v domišljiji.